Harry’s Geschiedenis

Piet-en-Harry-Vlaardingen-nov05
Piet en Harry (nov 2005)

Harry is begonnen met de aanleg van de A7 door de Beemster samen met broer Martin, zij hebben daar jukken geheid waar de buis op lag voor het zandspuiten uit het IJsselmeer (voor Vroom). Hierna heb ik een oude P-H -255 gekocht voor een paar duizend gulden en hiermee was de start van Hooyberg Heiwerken een werkelijkheid en dit was in 1970.
Kort daarna is broer martin begonnen voor zichzelf met koppen snellen en ik samen met Aad de Dekker (slappe) verdergegaan met heien. Hooyberg heiwerken was hoofdzakelijk gespecialiseerd in houten palen heien met beton opzetters voor de nieuwbouw en later kwam het stalen buizen heien op gang. Harry werd gevraagd voor kleine ruimtes en dat was met buizen wel te doen door ze aan elkaar te lassen en met beton te vullen, uiterraard werden de machines zelf gebouwd.

In 2006 is Hooyberg Heiwerken BV gestopt met deze werkzaamheden en deed alleen nog maar houten palen leveren (Zie verhaal) hieronder. 

Van mijn onlangs overleden vriend Piet Nieuwkamp heb ik van Ederen & Beekhoven zo’n 15 jaar geleden overgenomen. Ik heb palen geleverd over heel Noord Holland en deed dit met veel plezier. Inmiddels is dit overgenomen door Gert Heimensen te Hardewijk.

Betonopzetters
Betonopzetters
Ludo in de scania
Harry-met-honden
Harry met de honden
scania-Warmehuizen-met-gert-jan
Gert-Jan in Warmenhuizen
Nick
Nick

Bel Harry voor het feestelijk heien van de 1e paal 06-21851252